TÜV NORD POLSKA

ZAPRASZA NA

WYMIANĘ DOŚWIADCZEŃ

managerów jakości

BRANŻY spożywczej

Wymiana Doświadczeń  Managerów Jakości

Branży Spożywczej

4-5 czerwca 2019

Hotel Lenart**** Wieliczka

 

Wymiana Doświadczeń Managerów Jakości Branży Spożywczej organizowana przez TÜV NORD Polska to doroczne wydarzenie, które skupia specjalistów związanych z obszarem bezpieczeństwa żywności, pełnomocników systemu jakości, technologów i auditorów.

To dwudniowe spotkanie podczas, którego omawiane są aktualne wymagania, zapisy legislacyjne, kierunki zmian oraz trendy na rynku.

To także okazja do zdobycia cennej wiedzy od praktyków, możliwość porozmawiania z ekspertami, a także szansa na nawiązanie nowych kontaktów biznesowych.

Dlaczego musisz tu być?

R

Najczęstsze niezgodności

Pierwsze audity w oparciu o nową wersję BRC już za nami, jeśli chcesz poznać najczęstsze niezgodności podczas auditów BRC i innych systemów bezpieczeństwa żywności, przećwiczyć scenki auditowe pod okiem ekspertów.

R

Etykietowanie

Jeśli jesteś zainteresowani tematem Food Fraud w obszarze etykietowania i oświadczeń żywieniowych w kontekście systemowym, prawnym i badań laboratoryjnych?

R

Kultura Bezpieczeństwa Żywności

Czy  chcesz się dowiedzieć, co wspólnego ma produkcja żywności z kulturą?

Agenda Wymiany Doświadczeń

Dzień 1

9:00

Rozpoczęcie szkolenia

9:15

Niezgodności i ich definiowanie w kontekście zmian w standardach BRCv8, IFS 6.1, FSSC 4.1.
Maria Kosik

9:45

Niezgodności. Zajęcia warsztatowe. Case Study. –
Maria Kosik, Katarzyna Krążyńska-Winnicka

10:45

Przerwa kawowa

11:00

Audit wewnętrzny jako narzędzie do doskonalenia Systemu Bezpieczeństwa Żywności. Komunikacja wewnętrzna jako klucz do skuteczności auditów. –
Maria Kosik, Katarzyna Krążyńska-Winnicka

12:30

Przerwa kawowa

12:45

Audity wewnętrzne. Scenki auditowe – zajęcia warsztatowe –
Maria Kosik, Katarzyna Krążyńska-Winnicka

14:15

Obiad

15:00

Kultura bezpieczeństwa żywności – Czy działania etyczne da się ustandaryzować? Nowość wprowadzona
w standardach BRC IFS FSSC 22000 –
dr Marta Purol

16:30

Zakończenie szkolenia

17:30

Program integracyjny i kolacja

Dzień 2

9:00

Etykietowanie w treści wymagań standardów bezpieczeństwa żywności – Czego właściciele standardów, czyli
sieci handlowe oczekują po prawidłowej etykiecie? – Katarzyna Krążyńska-Winnicka

9:30

Oświadczenia żywieniowe, zdrowotne i elementy marketingowe na opakowaniach – Wymagania prawne
a praktyka? – dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska

10:45

Producencie, czy grasz fair? Przykłady etykiet wprowadzających w błąd. Gdzie leży granica tolerancji? –
dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska

12:00

Przerwa kawowa

12:15

Praktyczne podejście do określania wartości odżywczych i oświadczeń żywieniowych w produktach
spożywczych – Janusz Olejnik

13:45

Przerwa kawowa

14:00

Szacowanie ryzyka fałszerstwa produktowego – opracowywanie kart ryzyka według standardu IFS Food
z użyciem profesjonalnej bazy danych o produktach zafałszowanych – Food Fakty

14:30

Zakończenie i obiad

Cena 1200 zł* netto

*przy zgłoszeniu udziału do 30 kwietnia 2019r. Udział w Wymianie Doświadczeń przy zgłoszeniu po 30 kwietnia 2019 kosztuje 1400 zł netto.

Prelegenci

Maria Kosik

Auditor Wiodący IFS, BRC, FSSC, ISO 22000, ISO 9001, GlobalGAP TUV NORD Polska.

Katarzyna Krążyńska-Winnicka

Auditor Wiodący IFS, BRC, FSSC, ISO 22000, ISO 9001, GlobalGAP TUV NORD Polska.

dr Marta Purol

Trener TUV NORD Polska i doradca z zakresu znormalizowanych systemów zarządzania jakością,
bezpieczeństwem żywności oraz środowiska i BHP.

dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska

Wspólnik CENTRUM PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO

Janusz Olejnik

Dyrektor Generalny Merieux NutriSciences Polska

Partner Wydarzenia

Wymiana Doświadczeń rozpocznie się za

Dzień(s)

:

Godzina(y)

:

Minut(y)

:

Sekund(y)

Dołącz do uczestników

Wymiany Doświadczeń

Managerów Jakości Branży Spożywczej

Napisz do nas

Masz pytania związane z tym wydarzeniem? Skontaktuj się z nami.

Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania.

© TÜV NORD GROUP